Ordliste

For festivaler: NGO'er har en særlig struktur.

Husk, at du ikke arbejder med en professionel organisation eller virksomhed, men med mennesker, der arbejder frivilligt ved siden af deres normale arbejde for en sag, som de finder meget vigtigt. Det betyder, at det kan tage længere tid, før de svarer eller giver dig feedback. Nogle gange kan din kontaktperson også skifte, mens projektet allerede er i gang. Vis lidt tålmodighed over for folk, der ikke har nogen erfaring med festivaler, og som ikke har nogen kommercielle interesser.

Desuden har NGO'er ofte personalemangel. COVID-19-pandemien har gjort situationen endnu mere vanskeligt. Derfor har de brug for mere tid til mange processer (f.eks. underskrivelse af kontrakter, udarbejdelse af content til sociale medier, akkreditering af personale). Du bør tage højde for det i din overordnede planlægning og kommunikere det til de enkelte afdelinger (marketing, akkreditering osv.).

NGO'er har ofte frivillige med stærke idealer. Hvis din festival er medfinansieret af en sponsor med et tvivlsomt ry, skal du være forberedt på, at nogle NGO'er ikke vil være villige til at deltage. Respekter NGO’ens beslutning.

Når man arbejder frivilligt, forventer nogle frivillige at få en fortrinsbehandling. De arbejder trods alt på at gøre en forskel i verden, så nogle NGO'er forventer støtte. Du bør ikke undervurdere det, når du er mentor for NGO'er. At tage sig af sociale initiativer på en festival bør være lige så vigtigt som at tage sig af hovednavnene og andre kunstnere. Men sæt også grænser og kommunikér, når noget ikke kan lade sig gøre og hvorfor. Frivillige er grundlæggende sociale mennesker - de vil forstå det.

Se videoen "Introduction to Nonprofit Organizational Structures" fra NPCrowd for at lære mere om de forskellige typer af ngo'er (engelsk med engelske undertekster):

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down