Ordliste

8. Etape: Evaluering, vurdering og opfølgningsprojekter

Du er nået frem til den sidste etape! Vift med hænderne i luften, som om du bare er ligeglad. Foto af Svenja Klemp

Det var da sjovt, ikke sandt? Du blev træt, havde nogle søvnløse nætter, blev måske gennemblødt i regnvejr, blev måske forkølet midt om sommeren. Du mødte fantastiske mennesker, du testede dine egne kompetencer og problemløsningsevner. Hvis din aktivitet var under selve festivalen, lykkedes det dig måske at se en koncert. Eller to :) Nu er det slut. Missionen er fuldført. Du gjorde det.

Nej.

Aktiviteten kan være afsluttet, men et projekt er aldrig færdigt uden en ordentlig evaluering og vurdering. Dit næste projekt starter med evalueringen af dette projekt. Du skal se, hvor meget du har opnået, om du har opfyldt de mål, du havde sat dig i starten. Du skal se, om al den tid, energi og penge, der blev brugt, var det hele værd. Du skal vide, om du ville gøre det igen, og i så fald, hvad du ville gøre anderledes. Det er en cyklus. Og som i enhver cyklus er der ingen begyndelse eller afslutning.

Hvis du først begynder at tænke på en evaluerings- og vurderingsstrategi ved projektets afslutning, er du for sent ude. Evaluering bør være en integreret del af hele din plan og dit design. Du skal foretage en halvvejsevaluering, så du kan identificere, hvis noget ikke er rigtigt, og gribe ind, før det er slut.

Lad ikke denne del ligge til sidst, men bliv ved med at vende tilbage til den. Det er her, du har spørgsmål, som vil hjælpe dig med at identificere, hvad der fungerede, og hvad der skal forbedres. Det vil forberede dig på det næste projekt. Og det næste efter det...

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down