Ordliste

Kender du din partners historie?

For festivaler: Tjek historien for den NGO, du ønsker at invitere til din begivenhed, før du inviterer den. Det kan være, at NGO'en har været udsat for kritik (f.eks. tvivlsomme aktivistiske handlinger, snyd med donationer). Faktisk påvirker det ikke dig som arrangør direkte, og du bør skelne mellem festivalens kerneværdier og din personlige holdning. Men hvis medierne bliver opmærksomme på, at sådan en NGO præsenteres ved din begivenhed, kan det trække din begivenhed ind i sagen og i sidste ende påvirke din festivals omdømme. Desuden kræver det normalt en stor indsats for udenforstående, f.eks. dit publikum, at forstå sådanne uoverensstemmelser. I vil ikke have kapacitet til at foretage skadesbegrænsning på det tidspunkt. For at undgå en shitstorm bør du hellere tjekke hver enkelt NGO med en hurtig søgning på internettet, før du samarbejder med den.

For NGO'er: Festivaler har værdier, som de repræsenterer og omsætter så godt som muligt i stor skala. Gør dig bekendt med festivalen. Hvad har de gjort de seneste år? Hvilke sponsorer har de? Hvad er deres værdier? Stemmer disse værdier overens med din NGO's værdier?

Hvis du ikke ønsker at samarbejde med en festival, fordi de har sponsorer med et tvivlsomt ry, er det helt i orden. Forklar sagen ærligt. Men forstå også, at festivalen sandsynligvis ikke vil skille sig af med deres sponsorer, bare fordi de ikke er i overensstemmelse med din organisations værdier.

Tjek FN's database over NGO'er for at finde ud af mere om en organisation:
https://unric.org/en/info-point-library/online-databases/non-governmental-organizations/

EU har også en liste over nogle paneuropæiske NGO'er:
https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=330 

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down