Ordliste

Er det muligt/accepteres det at indsamle donationer?

For festivaler: NGO'er har normalt ikke mange penge. Ved offentlige arrangementer er de derfor vant til at indsamle donationer via donationsbøsser eller aktiv indsamling af midler på stedet. Dette svarer måske ikke til dine forventninger, eller hvis det er en festival uden kontanter, vil det ikke fungere. I stedet skal du finde en løsning, der fungerer for både NGO'erne og dig. Hæng f.eks. plakater op med en liste over alle dine NGO'er og deres respektive QR-koder, hvor folk kan donere online.

For NGO'er: På festivaler vil situationen for det meste være som følger: Du er en af mange ngo'er, og publikum forventer ikke nødvendigvis at blive bedt om at donere. Måske er festivalen også kontantløs. Undersøg på forhånd med festivaloperatøren, om I kan og må indsamle donationer, og overvej en kontantløs løsning, f.eks. at donere via QR-koder. Nogle gange må man acceptere, at festivaler ikke er det rette sted at indsamle donationer, men at komme i kontakt med folk.

Find inspiration til online-fundraising på WhyDonate Fundraising Blogs:
https://whydonate.nl/en/blog/

Eller find en god idé til at donere i denne pressemeddelelse fra Roskilde Festival:
https://www.roskilde-festival.dk/en/years/2023/news/open-call-2022/

I stedet for at tillade kontante donationer opstillede Superbloom Festival en "Wall of Support" i deres NGO-område i 2022, som viste alle deltagende organisationer med weblinks og QR-koder, der gjorde det muligt for besøgende at donere online.

Wall Of Support på Superboom Festival's YOUR Planet Area: Wall Of Support. Foto af Sebastian Fleiter

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down