Ordliste

Der er bestemt ikke noget bureaukrati på festivaler... eller er der?

Det er dér faktisk, og der er en hel del...

For festivaler: Husk at organisere udstillingskontrakter, skriftlige aftaler, byttehandler, samarbejdsaftaler, osv. med NGO'er så hurtigt som muligt, da de har brug for mere tid til at gennemføre disse ting end kommercielle virksomheder. Det gælder også for content til sociale medier, som f.eks. shout-outs, fotos, videoer, opslag osv. Især mindre NGO'er har brug for mere tid til at organisere sig.

For NGO'er: Festivaler har også regler og kontrakter! Hvis du er festivalens kontaktperson, skal du sikre dig, at du forstår alt, hvad de forventer af dig. Gennemfør kontrakter og aftaler så hurtigt som muligt, og hold dine frivillige informeret om vigtige regler og guidelines på festivalen.

Din organisation skal have en vis juridisk status for at kunne underskrive kontrakter og lignende dokumenter. Find ud af, om I har denne status, og hvis ikke, så tal med festivalen for at finde ud af, hvordan I kan gennemføre jeres partnerskab på en anden måde. Det er muligt at samarbejde med en festival uden at NGO'en er en juridisk enhed, men det kommer med sine egne udfordringer.

Hvis du er usikker, skal du ikke tøve med at nævne dine usikkerheder og bede om hjælp. Tal med festivalholdet, erfarne personer fra dit netværk eller få professionel rådgivning for at føle tryg.

Se nogle ekspertråd om NGO'ers juridiske status:

På engelsk:

 På tysk:

"Non-profit-Organisation: Rechtsform" by Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz:
https://www.existenzgruender.de/SharedDocs/BMWi-Expertenforum/Gruendungsplanung/Non-profit-Organisation-Rechtsform.html

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down