Ordliste

5. Etape: Kommunikation

Se dette imponerende billede af Lollapalooza Berlin, før du bestiger 5. etape. Foto af Holger Jan Schmidt

Hvis et cool socialt innovationsprojekt finder sted på en festival, men ingen ser det, skete det så virkelig?

Hele formålet med social innovation er at bidrage til samfundet og de unge mennesker, der gør en forskel. Det projekt, som du har designet og arbejdet så hårdt på at gennemføre, er som ringe i vandet, der vokser sig større og større. For at få dette til at ske, skal du kommunikere med resten af samfundet.

I dag lever vi i et Transparency Society, som filosoffen Byung Chul-Han har kaldt det. Folk dokumenterer og deler konstant, hvad de har på, hvad de spiser, hvilken sang de lytter til, og hvor mange kilometer de løber ... Det er næsten en informationsoverbelastning.

Det ville være rart også at høre, hvad nogle bekymrede mennesker gør for resten af samfundet. De skaber en positiv forandring og gør en forskel. Det er det, som dit projekt handler om. Så du er nødt til at skabe ringe i vandet og sprede budskabet om dit projekt fra start til slut. Kommunikationen skal planlægges og udføres professionelt for at maksimere deltagelsen og øge din indflydelse.

Smidig kommunikation gennem planlagte og forudbestemte kanaler og procedurer er også vigtig for en vellykket gennemførelse af dit projekt. Du har brug for både intern kommunikation mellem partnerne og for at nå ud til og formidle oplysninger til andre medlemmer af samfundet og interessenter.

Du skal have en strategi for sociale medier, billeder og lyde for at skabe og fastholde folks interesse. Som du kan se, er det ikke en let opgave. Begynd hellere med vores spørgsmål...

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down