Ordliste

Hvor på festivalpladsen skal projektet ligge?

Nogle kunstnere hjælper Viva con Agua med at indsamle kopper og skabe opmærksomhed ved at crowdsurfe i en gummibåd. Foto af Viva con Agua

For NGO'er: Afhængigt af projektets indhold kan det bedste sted at udføre det være forskelligt. For eksempel er backstage det bedste sted at lave et projekt med kunstnere. På campingpladsen kan man interagere med festivalgæsterne i fred mellem koncerterne, fordi de ikke er underlagt et skema her. Det er også muligt at være på festivalpladsen under koncerterne, men der er brug for enkle projekter, som gæsterne kan interagere med, mens de ser en koncert. Desuden er alle områder ikke tilgængelige for alle. Nogle gange har festivaler et særligt område for NGO'er.

For festivaler: Det kan være fornuftigt at oprette et særligt område for NGO'er, da det gør nogle organisatoriske ting lettere (f.eks. at materiale som stande kun skal transporteres til ét sted). Sørg dog for, at området ikke ligger for langt væk fra festivalens hovedaktiviteter. Ellers vil folk ikke interagere med NGO'erne, og hverken du, gæsterne eller NGO'erne vil drage nytte af deres deltagelse i din festival.

For eksempel: Viva Con Agua, en NGO, der udvikler drikkevandsprojekter i udviklingslande, har skabt et projekt, der finder sted på festivalpladsen og direkte foran scenerne. Festivalgæsterne kan donere deres kopper til organisationen, som efter arrangementet indsamler panten fra arrangøren. Deres frivillige medbringer store beholdere til indsamling af kopper på festivalpladsen og vifter med flag med Viva Con Agua-logoet. På denne måde har gæsterne en meget praktisk måde at komme af med deres kopper på under showene, samtidig med at de gør noget godt for miljøet og for mennesker i udviklingslandene. Nogle kunstnere støtter organisationen under deres koncerter, f.eks. ved at give en opfordring eller ved at crowdsurfe i en gummibåd og bede publikum om at smide deres kopper i båden.

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down