Ordliste

Har du overvejet at dokumentere projektet?

"Leider geil" ("Desværre fantastisk") er en sang af det tyske band Deichkind. Hvis dit projekt desværre er fantastisk, så dokumentér det og lad andre vide det. Foto af Katharina Weber

For NGO'er: Få de relevante legitimationsoplysninger fra festivalen (f.eks. tilladelse til at tage billeder), og tag derefter masser af billeder og videoer (men respekter venligst love og personlige rettigheder!), så du senere kan dokumentere og evaluere dit projekt. Tal med deltagerne og dine medlemmer, og skriv deres feedback ned.

Pas på: Du skal sandsynligvis have et fotopas for at tage billeder med et professionelt kamera overalt på stedet. Det kan aldrig skade at spørge festivalen om vejledning, når det gælder om at tage billeder. Hvad er deres regler?

Måske kan en officiel festivalfotograf hjælpe dig med at tage billeder.

Til festivaler: Send en officiel festivalfotograf til at tage billeder af NGO'erne og deres aktiviteter. Du kan bruge billederne til intern dokumentation og/eller bruge dem til en pressemeddelelse. Det er også fint at give NGO'erne lov til at bruge nogle billeder gratis, da de måske ikke har professionelt kameraudstyr, og de måske også har for travlt med deres projekter under festivalen til at tage billeder.

Her er et eksempel på en god introduktion til Roskilde Festivals projekt "Orange Together - Exploring lols, lust, love & limits" i videoform (dansk):

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down