Ordliste

Hvem ringer du til?

For NGO'er: Du er en aktiv NGO, og du har en projektidé. Det ville være dejligt, hvis du kunne nå ud til dem, der er en del af festivalmiljøet. Du skriver en mail til festivalen, og du får et automatisk svar, der henviser dig til hjemmesiden for billetsalg... ELLER IKKE?

Det er vigtigt at kontakte de rigtige personer i en festivalorganisation med henblik på at etablere et samarbejde. Som du kan forestille dig, kan en festival være en stor organisation med mange mennesker med mange forskellige ansvarsområder. Hvis du når sikkerheds- eller mad- og drikkevarefolkene, kan tingene gå tabt, selvom de gerne vil hjælpe eller er interesserede.

Sørg for at identificere og kontakte de "rigtige" personer. Er der en bæredygtighedsansvarlig? En kommunikationschef? En ansvarlig for socialt ansvar?

Kort sagt: Prøv ikke at kontakte festivalens ejer eller direktør, fordi du har læst om ham eller hende i nyhederne, hvis du ønsker at komme i kontakt med en bestemt afdeling.

Hvis du ikke kan finde en kontaktperson online, og hvis du ikke får svar på din mail til den officielle mailadresse, skal du ikke tøve med at ringe. Ring til det officielle telefonnummer og spørg, indtil du får et svar.

For festivaler: Du har fået en genial idé om at åbne din festival i år og ønsker at invitere NGO'er, der beskæftiger sig med dit interesseområde (f.eks. miljø, ligestilling, kampen mod racisme, social samhørighed osv.). Fantastisk. Lav dine lektier! Måske er det for meget at forlange af en studenterorganisation eller dét lille ungdomshus i dit nabolag.

NGO'er bevæger sig i specifikke kredse, som ikke nødvendigvis overlapper med festivalkredse og ofte er lokale (internationale eller nationale NGO'er har normalt by- eller landegrupper). Du kan forsøge at finde ud af, på hvilke platforme NGO'er er forbundet med hinanden, og promovere din festival der, samtidig med at du forklarer kravene til deltagelse, ansøgningsdato osv. Det kan være en god idé at spørge paraplyorganisationer som f.eks. nationale/regionale ungdomsråd, interesseorganisationer og byernes ungdomsparlamenter.

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

chevron-down